Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Δελτίο Σχ. Συμβούλου

Δελτίο Σχ. Συμβούλου

Δελτίο Ανακοινώσεων 3 / 31-3-2012


  1. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Σχολείων της Περιφέρειας με θέματα το πρόγραμμα Αυτοαξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικής Μονάδας, ζητήματα των Σχολείων και της Ειδικής Αγωγής και τον προγραμματισμό ενεργειών μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Συζητήθηκαν προβλήματα που προέκυψαν στα Σχολεία και η πορεία επίλυσής τους. Υπήρξε ένας πρόχειρος προγραμματισμός για κάποιες κοινές δράσεις Σχολείων σε θέματα περιβαλλοντικής, μετάβασης των παιδιών στο Γυμνάσιο κλπ.
  2. Πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου και στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Μαρμαρά οι επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς των τάξεων Γ? και Δ? των Σχολείων της Περιφέρειας με θέμα την «Παραγωγή γραπτού λόγου» στις τάξεις αυτές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου κ. Παρούση και το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά, κ. Ορφανίδη καθώς και όλους τους συναδέλφους των Σχολείων αυτών, για τη ζεστή τους φιλοξενία και προσπάθεια να πετύχουν οι συναντήσεις. Επίσης είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν, παρά τις δυσκολίες στις συναντήσεις και ζωντάνεψαν την προσπάθεια επιμόρφωσης.
  3. Το υλικό των επιμορφωτικών συναντήσεων των Γ? και Δ? τάξεων, έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Σχολικού Συμβούλου και μπορεί να μεταφορτωθεί ελεύθερα από οποιονδήποτε θελήσει να το κάνει. Θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή Επιμορφώσεις ? Σχολικού Συμβούλου ? Επιμορφωτικό Υλικό.
  4. Τη Δευτέρα 2 Απριλίου και την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, από τις 12:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν οι επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς των τάξεων Α? και Β?. Η πρώτη θα γίνει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, ενώ η δεύτερη στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης. Θέμα των επιμορφωτικών συναντήσεων θα είναι η Επίλυση Προβλήματος στα Μαθηματικά των Α? και Β? τάξεων.
  5. Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου θα διεξαχθεί το Προσυνέδριο για τη Χαλκιδική για το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο Προσυνέδριο συμμετέχουν με εισηγήσεις τους τα Δημοτικά Σχολεία της Ολύνθου, της Ορμύλιας, του Νέου Μαρμαρά και του Αγίου Νικολάου από την Περιφέρειά μας. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον ιστοτόπο του Σχολικού Συμβούλου. Το Προσυνέδριο θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Μπορεί οποιοσδήποτε να το παρακολουθήσει ακολουθώντας τις οδηγίες της ιστοσελίδας του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής (http://www.math-syn-pli.gr/">http://www.math-syn-pli.gr/).
  6. Πολλά Σχολεία της Περιφέρειας έχουν σημαντικές πρωτοβουλίες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την επιλογή Πρωτοβουλίες Σχολείων στον ιστότοπο του Σχολικού Συμβούλου για ενημέρωση.

                                                                                                      Γεώργιος Μπότσας