Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Δ.Ε ΣΧ ΕΤΟΣ 2012 2013

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Δ.Ε ΣΧ ΕΤΟΣ 2012 2013

ΘΕΜΑ: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών για φοίτηση στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Γυμνάσια- Λύκεια)

 Για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2012-2013, λαμβάνοντας υπόψη το α΄ εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 51 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) όπως τροποποιήθηκε με το ιστιστ) του ν. 4072/2012 (Α΄ 86) και τις με αρ. πρωτ. 122084/Δ4/25-10-2011 (Β΄ 2546) και 50210/Δ1/04-05-2012 Αποφάσεις, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α. Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο που επιθυμούν κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 31 Μαΐου 2012.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες, που υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στην κλήρωση, θα βεβαιώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών και δεν έχουν υποβάλει αίτηση σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.

Η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων θα διεξαχθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 για τα αγόρια και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 για τα κορίτσια και τις ειδικές κατηγορίες.

Αν ο συνολικός αριθμός των μαθητών είναι μικρός, η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί μόνο μία μέρα, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012.

Στις περιπτώσεις που το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο είναι και εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τότε η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί κατά τις απογευματινές ώρες των παραπάνω ημερών.

Στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας έχουν δικαίωμα εγγραφής οι απόφοιτοι μαθητές του οικείου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού. Για τις τυχόν κενές θέσεις που απομένουν γίνεται κλήρωση μεταξύ των μαθητών, των οποίων οι κηδεμόνες υποβάλλουν αίτηση στο χρονικό διάστημα από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012.

 

Β. Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια

Στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Λυκείων έχουν δικαίωμα εγγραφής οι απόφοιτοι μαθητές των οικείων Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων. Για τις τυχόν κενές θέσεις που απομένουν γίνεται κλήρωση μεταξύ των μαθητών, των οποίων οι κηδεμόνες υποβάλλουν αίτηση στο χρονικό διάστημα από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ τάξη του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης και του Ζάννειου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα ανωτέρω λύκεια κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 31 Μαΐου 2012.

Η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη των ανωτέρω Λυκείων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 για τα αγόρια και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 για τα κορίτσια και τις ειδικές κατηγορίες. Οι γονείς και οι κηδεμόνες, που υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στην κλήρωση, θα βεβαιώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών και δεν έχουν υποβάλει αίτηση σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο.

Αν ο συνολικός αριθμός των μαθητών είναι μικρός, η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί μόνο μία μέρα, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012.

Στις περιπτώσεις που το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο είναι και εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τότε η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί κατά τις απογευματινές ώρες των παραπάνω ημερών.

 

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους απευθύνεται το έγγραφο αυτό, να φροντίσουν ώστε οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της αρμοδιότητάς τους να αποστείλουν το συντομότερο δυνατό τα απολυτήρια των αποφοίτων μαθητών τους στα Γυμνάσια και στα Λύκεια αντίστοιχα, όπου αυτοί πρέπει αυτεπάγγελτα να εγγραφούν, και να χορηγήσουν έγκαιρα (πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες) την προβλεπόμενη σχετική βεβαίωση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι υπεύθυνοι για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας - Π.Δ 338/1982 (Α΄ 60) και οι με αρ. πρωτ. 64026/Γ2/06-06-2011 και 72897/Γ2/22-6-2010 εγκύκλιοι - που αφορά στη διαδικασία επιλογής, τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και τη φοίτηση των μαθητών.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο), μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο σε ένα Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο για κάθε σχολικό έτος.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο.

Τέλος, καλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν όλους τους μαθητές και να αναρτήσουν την εγκύκλιο αυτή στον πίνακα των ανακοινώσεων.

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΑ?ΔΗΣ